Buena is een eilte IBOP sport(dr) merrie van Vitens (Parcival x Zep). Ze is gefokt door wijlen Gert Hofs te Westendorp uit Jeanieternel, een ster sport(dr) merrie van Troubadour. Grootmoeder is Dieternel, keur prestatie sport(dr) van Vindicator. En overgrootmoeder is Pieternel, keur preferent prestatie (Growing Grey x Amor).
In de winter van 2015-2016 heeft Buena haar IBOP gelopen en is ze geslaagd met mooie punten voor én de dressuur én het springen. Daarna is ze kortdurend in de sport uitgebracht en heeft ze haar sportpredicaat behaald.
Buena is momenteel dragend van Floris.

 

Nakomelingen van Buena

Ginaternel (Gieke)

Gieke’s vader is Sirius. Gieke is inmiddels een elite sport (dres) merrie en wordt op dit moment in de sport uitgebracht door Daniëlle van Bergen in de Z1.

Hinketernel

Hinke’s vader is ook Sirius . Daarmee is Hinke een volle zus van Gieke. Zij is een voorlopig keur PROK merrie en ze wordt voor onze fokkerij ingezet. Ze heeft ons inmiddels al 3 veulens gebracht.

Jake

Jake’s vader is Danser. Jake is verkocht.

Liskaternel

 

Liska’s vader is Obelisk . Op de foto links is Liska net 1 jaar oud. Op de foto rechts 4 jaar oud.
Liska is verkocht en gaat in de dressuursport uitgebracht worden.

Ned

Ned’s vader is Edmundo. Hij heeft een wat wonderlijke palomino kleur die nog verder gaat verbleken omdat hij een schimmel wordt. Eddie is verkocht.
Ned

Onedin

Onedin’s vader is ook Edmundo. Hij is net als Ned een palomino en hij blijft een palomino. Onedin is verkocht en in de opfok, vlakbij zijn vader, gegaan. In mei 2022 is Onedin ingeschreven in het KWPN stamboek als de goedgekeurde Gelderse hengst “Odin”.
Voor meer informatie over en foto’s van Odin klik H I E R
 Onedin / Odin als veulen

Pieter

Pieter’s vader is ook Edmundo en daarmee een volle broer van Onedin en Eddie.
Pieter is verkocht en gaat vast een fijn en veelzijdig sport-/recreatiepaard worden.
 Pieter

Reina

Reinaternel’s vader is wederom Edmundo en zij is een merrieveulen (4 x is scheepsrecht 🙂 ). En zo hebben we ook een Edmundo-nakomeling om eventueel onze fokkerij mee voort te kunnen voorzetten. Reina blijft voorlopig bij ons en we gaan kijken hoe ze zich gaat ontwikkelen.