Stal de Swaen fokt met Lakenvelder runderen (en fokte met Zwartbles schapen)

Beiden zijn oude en zeldzame Nederlandse rassen.

Het Lakenvelder rund

De Lakenvelder koe heeft een mooi, elegant uiterlijk met haar mooie zwarte of rode kleur en het typische witte laken dat rondom de romp is ‘gewikkeld’. De Lakenvelder wordt ook wel eens het “Parkrund” genoemd vanwege haar mooie verschijning.
Maar naast mooi is het ook vooral lekker: de entrecote van een Lakenvelder won een proeverij van november 2013.

Rundvlees
Ongeveer één tot twee keer per jaar slachten we een stier. We brengen de stier dan zelf naar het slachthuis.
Gehakt, hamburgers, sausijsjes, stoofvlees, baklapjes, entrecote, biefstuk, rosbief en zo voort. Alles vers en diepgevroren. Vlees waarvan u weet waar het wegkomt.
Voor informatie kunt u ons e-mailen. We houden u dan op de hoogte als er weer een stier wordt geslacht.

Stichting Zeldzame Huisdieren – Het Lakenvelder rund
Vereniging Lakenvelder Runderen


Het Zwartbles schaap

De Zwartbles is een schaap met veel uitstraling. Het heeft een zwart vacht en een markante kop met een mooie witte bles. Vaak zijn de onderbenen en het puntje van de staart ook wit. Het is een actief schaap doordat het mooi hoog op de benen staat. En omdat het een actief schaap is zal het niet snel vervetten waardoor het vlees fijn mager blijft.

Lamsvlees
Seizoensmatig hadden we bij Stal de Swaen lamsvlees beschikbaar voor verkoop. Lekker mager vlees waarvan u weet waar het wegkomt. We brachten onze lammeren zelf naar het slachthuis alwaar ze verdoofd (dus niet halal) geslacht werden. Om de bedrijfsvoering toch wat te versimpelen, hebben we in 2019 we afscheid genomen van de Zwartblesschapen.

Stichting Zeldzame Huisdieren – Zwartbles Schaap
Nederlands Zwartbles Schapenstamboek