Stal de Swaen is een paardenpensionstal in Witten, een dorpje vlakbij (op fietsafstand van) Assen. En toch kunnen wij uw paard de gelegenheid bieden om in de zomermaanden lekker dag & nacht in kuddeverband op de weide te leven.
‘s Winters staan de paarden/pony’s ‘s nachts wel op stal. In ruime, lichte en goed geventileerde boxen waar veel sociaal contact mogelijk is tussen de paarden. Stro wordt als boxbedding gebruikt waardoor de paarden/pony’s altijd wat te scharrelen hebben. ‘s Winters gaan ze alle dagen overdag ook een aantal uren naar buiten, op grasland of op zandpaddocks.
De ruwvoerwinning hebben we in eigen hand waardoor we het gras op maat kunnen bemesten en op het goede tijdstip kunnen maaien. Met als resultaat een lekkere, gezonde maaltijd voor onze paarden en pony’s.

We hebben een binnenbak en een (verlichte) buitenbak (20 x 40). En zomers wordt één van de zandpaddocks tot springtuin omgebouwd.
De Witter-es, het natuurgebied Witterveld, het recreatiegebied Baggelhuizerplas, het Peelinckbos en het militair oefenterrein bij de TTbaan zijn onze ‘buren’ dus er zijn ook genoeg mogelijkheden voor een leuke buitenrit. Voor diegenen die nog wat verder willen ligt het Fochteloërveen ook nog binnen bereik.

Medisch zorgen we ook graag goed voor onze paarden. Gedurende het weideseizoen wordt de mest regelmatig onderzocht op wormeieren waardoor we onze paarden en pony’s precies op maat kunnen ontwormen. En in oktober, dus voor het winter(stal)seizoen, enten we de paarden tegen influenza/tetanus.

Faciliteiten

Stallen

Stallen

Binnenbak

Buitenbak met verlichting

Ruime (afsluitbare) zadelkast

Was- / poetsplaats